Съвети за избор на идеалните обувки за вас

По номинална стойност краката ви докосват земята всеки път, когато стоите, ходите или бягате, което от своя страна е удължението на краката ви, което ви помага да се движите, звучи комично да го кажете, но краката ви са много повече от това. В края на краищата те са основата на вашето тяло, което означава, че поддържането на краката ви здрави може да ви помогне да поддържате цялостно добро здраве.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да изберете удобни обувки:

  • Пробвайте обувките вечер. Краката ви се подуват леко през деня, така че пробването на нова обувка вечер, когато са по-големи, ще ви даде много по-добра представа кой размер е най-подходящ за вас.
  • Не гледайте размера. Само защото е размер 39 на една марка, това не означава, че всички марки обувки ще паснат еднакво. Размерите на обувките могат да варират между производителите, така че все още е важно да пробвате всеки чифт обувки, дори ако не са обичайният ви размер, за да сте сигурни, че стоят добре.
  • Носете правилните чорапи. Ако пазарувате обувки за бягане, носете вида чорап, който бихте носили, когато пробвате обувките, ако изглежда очевидно, но понякога бързането играе номера. По този начин ще имате по-добра представа как ще пасне по време на дейността, за която ги купувате, приложете това за всякакъв контекст, било то за работа, за ежедневна употреба и т.н. Ако една обувка не е удобна в началото, едва ли някой ден ще бъде.

Имайте предвид, че друго много важно качество, което не можем да оставим настрана, е типът поддръжка. Правилното прилягане на обувките е особено важно. Например, ако сте диабетик, тъй като неподходящите обувки могат да причинят мехури и рани, които могат да станат сериозни, ако не бъдат намерени и лекувани бързо, нещо много обичайно в тези случаи е да използвате велкро за голяма гъвкавост. Ако имате диабет или проблем с краката, можете да използвате персонализирани ортези, за да направите обувките си по-удобни и особено да изберете специализирани марки  както за мъже, така и за жени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *