Съвети за избор на качествена играчка

Играта е основна дейност, която насърчава здравословното развитие на момчетата и момичетата и им помага да придобият нови умения. Оттук и значението на избора на качествена играчка, подходяща за всяко момче или момиче, за което е предназначена. Това, в днешното общество, пълно с възможности, е все по-сложна задача и много пъти се оставяме да бъдем увлечени от текущите тенденции.

Качество и безопасност

Играчките са предназначени за момчета и момичета, които ще прекарват часове с тях, забавлявайки се с тях, затова е важно да се съобразите с материалите, от които са направени. Както по отношение на размера и вида на парчетата, така и по отношение на материалите, използвани в производството му.

Съобразете се с възрастта на детето

От съществено значение е да знаете за кого е предназначена дадена играчка, така че да отговаря на способности и нужди на детето. В този смисъл винаги трябва да се има предвид препоръчителната възраст на играчката. Една играчка за по-голяма възраст може да накара малките да се разочароват и в крайна сметка да я изоставят бързо, а друга за по-малка възраст, която е непривлекателна за тях също свършва забравена в ъгъла.

 Позволете свободна игра

Важно е да търсите играчки, които улесняват свободната игра без установени правила и позволяват на малките да дадат воля на въображението и креативността си. Като цяло, този тип игри имат предимството, че могат да се играят самостоятелно или с приятели, на закрито или на открито с опцията за създаване на нова игра всеки ден. Тези играчки за цял живот, които подобно на куклите ни осигуряват много часове качествена игра, които стават приятели, довереници и мечтани спътници, способни дори да облекчат страховете.

И на края, играчките нямат пол и когато ги купуваме, трябва да избягваме всякакви клишета, като например, че куклите са за момичета, а колите – за момчета. Играта с кукли носи много ползи, насърчава творчеството и помага на момчетата и момичетата да насочват и изразяват емоциите си.

Източник: https://jambo-shop.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *