Защо сивото и бялото в банята са печеливша комбинация?

Сивото и бялото за баня са комбинация, която винаги дава добри резултати, това е преди всичко въпрос на психология… Психология на цвета! Бялото и сивото са различни цветове, да (въпреки че всъщност сивото е повече от цвят, то е преходът между черно и бяло), но те имат някои общи черти. И двата са цветове, които са свързани с естественост и спокойствие, както и с неутралност. Те са цветове, които вдъхват мир и спокойствие и затова са толкова популярни в света на декорацията.

От друга страна, има по-прагматични причини. Бялото е цвят, който осветява и следователно дава по-голямо усещане за светлина и простор, нещо, което винаги е полезно, когато декорирате всяка стая. Освен това и бялото, и сивото носят усещане за ред и чистота, нещо което е много важно в помещение като банята.

Как да създадете баня в сиво и бяло?

Комбинирайте плочки за баня

Ако банята ви е малка, комбинирайте големите плочки в нюанси на сивото, а останалите оставете в бяло. Така вие правите пространството визуално по-голямо. Можете също така да комбинирате облицовани повърхности с други измазани, всяка в различен цвят; например бели плочки в долната половина на стената и в банята и сива боя за останалата част. Друг вариант, който дава добри резултати, е да комбинирате два нюанса на сивото, един по-светъл и един по-тъмен.

Една от възможностите е да изберете светлосив тон и да го комбинирате с тъмносив под. Различни нюанси за създаване на игра на тънкости. С бялата мивка за баня и плот ще имате по-елегантна и модерна среда.

Друга възможност е да обърнете цветовете, за да постигнете оригинален и неочакван, но също толкова елегантен резултат: Вместо сиви плочки и класически бял порцеланов санитарен фаянс, защо не изберете бели плочки заедно със сив микроциментов санитарен фаянс?

Тъй като сивото и бялото са два напълно неутрални цвята, те могат да се комбинират. Цветовото докосване може да бъде в детайлите, като например в сапунерката, чашата за четки за зъби и кърпите, които могат да бъдат например в забележителен тюркоаз или наситено синьо. Цветният нюанс може да бъде в стенното осветление и крановете, които могат да бъдат например златни или черни. Сивото и бялото могат да се комбинират и с не толкова ефектни цветове, като например бледо розово. Можем да добавим цвят и с по-неочакван елемент, като например растение. Папратите и други растения, които се нуждаят от влага, често виреят в помещения като банята.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *