Най-добрите торове за биологично земеделие са тук

Биологично се нарича това земеделие, при което посевните култури се отглеждат по естествен начин. С други думи, това е земеделски метод, при който селскостопанските култури се отглеждат, без да се използват изкуствени торове и пестициди на базата на синтетични вещества.

Като производител, който се занимава с биологичното земеделие вие се стремите да спазвате всички изисквания, наложени от Международната организация за биоземеделие (IFOAM). Затова търсите възможно най-ефективните биоторове, с които да подхраните почвата и растенията, които отглеждате. Разнообразието от подобни продукти обаче е толкова голямо, че ви е трудно да направите правилния избор.

За да ви помогнем, потърсихме експертното мнение на един от най-популярните магазини за торове, препарати и семена в България – Sortovi semena.bg, които съставиха кратък списък на най-продаваните биоторове у нас за 2020 година.

Популярни марки торове за биологично земеделие

BIONA
Испанската компания Biona е един от най-големите производители на биоторове, биофунгициди, биоинсектициди, предназначени за биологично и устойчиво селскостопанско производство. За производството на своята гама от продукти компанията използва естествени суровини и екологични методи при обработка.

Едни от най-популярните биоторове с марката Biona, които се предлагат и от Сортови семена са:

 • BIONA CAPSAINA
 • BIONA CYNA
 • BIONA ORGANIC
 • BIONA URTICA
 • BIONA REGULATOR и други

Байкал ЕМ 1

Производител на “Байкал ЕМ 1” е руската компания “ ЕМ Кооперация”, която от години е сред водещите производители на естествени торове за биоземеделието. Затова съвсем отговорно можем да кажем, че “Байкал ЕМ 1” е един изключителен многофункционален, микробиологичен продукт, който биопроизводителите с радост купуват и използват. За разлика от много други видове биотор, “Байкал ЕМ 1” подхранва ефективно посевите през всички фази на тяхното развитие и увеличава добива значително.
INOQ (Микоризнигъби)
INOQ е биотор, разработена от популярната компания INOQ Микориза. Компанията е специализирана в разработването на иновативни продукти с микоризни гъби за професионални и любители градинари. Всички продукти на INOQ Микориза могат да бъдат използвани в биологичното земеделие, тъй като са разработени в съответствие с изискванията на Международната организация за биологично земеделие.

Продуктите, които се предлагат и са търсени сред биопроизводителите у нас са:

 • INOQ а 600
 • INOQ Agri
 • INOQ Forest
 • INOQ Хоби
 • INOQ Special и други

BIO HEAL
Този иновативен продукт е разработен от италианската компания Хидроферт. Компанията е създадена през 2002 година с една-единствена цел: да разработва и предлага торове на базата на органични формули и да насърчава отговорното и интегрирано биоземеделие. Днес от Хидроферт предлагат широка гама от продукти, които да бъдат от помощ на производителите, а един от най-търсените ѝ биоторове е BIO HEAL.

PLANTA
Германската компания PLANTA е създадена през 1976 година и е специализирана в производството на водоразтворими минерални торове и биоторове за професионални и любители био производители. Компанията е един от водещите производители и доставчици на висококачествени продукти за земеделието и е много популярна и у нас. Всички продукти на PLANTA са произведени с цел подобряване почвената структура и повишаване растежа на посевите.

Сред най-популярните продукти, предназначени за биологично земеделие на Планта са:

 • PLANTA Биохумус
 • Гранулирана говежда тор
 • Гранулирана птича тор
 • Течна органична тор и други

От къде да закупите биоторове от водещи марки на приемливи цени?

На практика, всеки един специализиран магазин предлага както синтетични, така и биоторове. Но ако държите на качеството на продуктите, с които торите продукцията си, тогава нашият съвет е да разгледате биоторовете, които от Sortovisemena.bg предлагат. Магазинът е специализиран в продажбата на висококачествени препарати, семена и торове от водещи брандове. Всички биологични продукти за торене, които предлага са произведени по специални технологии съгласно изискванията за биологично земеделие. А ако се нуждаете от специализирани съвети при избора на подходящите за вашето стопанство биопродукти, служителите от магазина ще ви насочат към продукта, от който растенията, които отглеждате се нуждаят.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *