Започна подмяната на перките на ул. “Граф Игнатиев”

Добилите печална известност ограничители на ул. “Граф Игнатиев”, познати като “перките”, скоро ще бъдат единствено част от историята на София. Днес стартира тяхната подмяна с друг вид ограничители.

Това се случва само два дни след като още една жена се спъна в перките, получавайки наранявания вследствие на падането. Това пък отприщи гнева на нейния съпруг, който откърти три от ограничителите. Той прекара една нощ в арестта, като срещу него ще бъде повдигнато обвинение.

Вместо “перки”, жителите на София ще ползват като ограничители чугунени колчета с височина от 60 см. Днес по обяд стартира подготовката по демонтирането на старите ограничители и поставянето на новите.

Още през април Столична община е решила да смени “перките”, заменяйки ги с нови ограничители. Досега обаче нищо не бе извършено в тази посока.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова обясни, че слагането на новите ограничители се е забавило, тъй като се е изчаквало изготвянето на първата партида от новите такива. Колчетата са купени от общината, но слагането им ще бъде заплатено от изпълнителя, обясни Фандъкова.

Александър Рогачев е името на мъжа, който изкърти три от “перките” след падането на съпругата му. Пред медиите той заяви, че не съжалява за постъпката, защото тя е довела до желания резултат, но и осъзнава, че може би не е постъпил по най-правилния начин.

Рогачев заяви, че явно постъпката му е дала резултат, защото общината се е задействала и е ускорила процедурата по демонтиране на “перките”. Той смята, че по този начин е успял да предотврати бъдещи инциденти. Не е тайна, че много пострадаха в последните месеци, спъвайки се в опасните ограничители. Срещу Александър Рогачев е повдигнато обвинение за унижощаване или повреждане на чужда собственост. Той довери, че е готов да понесе всяко наказание, което му бъде наложено.

Според думите на Рогачев, някои от гражданите са му ръкопляскали, виждайки го да маха перките, докато други са го упрекнали.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *