Усмивка за мен, усмивка за теб

Често ли ви се случва да искате да се усмихнете на човека срещу вас подарявайки му най-широката си усмивка, но да не го правите, защото се срамувате от кривите си зъби? А случва ли ви се да губите позиции и приятелства само защото не се усмихвате достатъчно и изглеждате студени и прекалено сериозни?

Ако сте попадали в подобни неприятни ситуации и ви се иска да промените нещата, тогава е време да потърсите консултация от специалист ортодонт като д – р Бадов.

Как може да ви помогне ортодонтът?

Ако природата не ви е дарила с красиво подредени зъби, ортодонтът може да поправи нещата. Той ще се погрижи да ви върне широката усмивка и самочувствието. За да стане това обаче, вие трябва да го посетите в кабинета му, да изберете брекети за корекция и да се подложите на лечение.

Как да изберете ортодонтски апарати за корекция?

След като ортодонтът прегледа състоянието на зъбите ви, ще ви предложи няколко вида брекети, от които да изберете този вид, който смятате, че е най-подходящ за вас.

За радост, днес денталната медицина е доста напреднала и вие можете да направите своя избор между:

Метални
Металните апарати за корекция са традиционни. Закрепват се метални дъги и пластини от външната страна на зъбите.

Керамични
Керамичните се закрепват също като металните и също като тях са постоянни (не се свалят, докато трае корекцията на зъбите). Единствената разлика между тях и металните ортодонтски апарати е, че вместо метални, пластините са керамични.

Сапфирени
Сапфирените брекети са подобни на предходните два вида, като разликата е, че пластините са кристални.

Лингвални
Лингвалните са вид метални пластини, но за разлика от тях се поставят от вътрешната страна на зъбите.

Invisalign
Invisalign са иновативни, напълно прозрачни и не се закрепват за зъбите с дъги, а се поставят подобно на протекторите за зъби.
Колко време трае лечението?

Продължителността на лечението зависи както от вида брекети, които ще изберете, така и от корекциите, които трябва да бъдат извършени. Като цяло обаче може да се каже, че лечението продължава между година и две. Затова трябва да сте добре подготвени и силно мотивирани в желанието си да имате красиви, здрави зъби и страхотна усмивка.

Как да се грижите за зъбите си, докато носите брекети?

Използвайте мека или електрическа четка за зъби.
Почиствайте зъбите, като започвате от линията венците като държите четката под ъгъл от 45 градуса. След като почистите добре венците, преминете към почистване на долната част на скобите на брекетите, а после към горната им част.
Знаете, че зъбите се мият поне два пъти дневно. Когато имате брекети обаче е препоръчително да ги миете след всяко хранене, за да предотвратите възможността частици от храна да залепнат по ортодонтския апарат.
Избягвайте да се храните с твърди, лепкави или прекалено хрупкави храни. Не е препоръчително да се храните твърде често и със сладки храни или да пиете прекалено много безалкохолни напитки или кафе, тъй като брекетите могат да се оцветят.
Посещавайте на всеки 6 месеца ортодонта си за преглед и почистване на зъбите и брекетите.

Как да откриете подходящия специалист ортодонт?

Ако държите да имате красива усмивка, с която да пленявате околните, не бива да губите повече време. За щастие, днес у нас работят много добри ортодонти и всеки един от тях ще ви предложи възможно най-подходящото за вас лечение. Ако искате нашият съвет обаче, ние ви предлагаме да посетите кабинетите на д-р Бадов в София или Пловдив. Д-р Бадов е един от най-добрите специалисти ортодонти в страната и е единственият дентален специалист, който е признат като специалист ортодонт от Кралския Колеж на Хирурзите в Единбург. Докторът прилага иновативни техники за корекция на зъбите и захапката, а брекетите, които използва са от изключително високо качество.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *