Водните спортове, които да опитате тази година на морето

Когато става въпрос за почивка на плажа, има два типа хора – тези, които мечтаят за вкусен коктейл и дрямка под чадъра и тези, които искат да се впуснат в морски спортни предизвикателства. И двата избора имат своите предимства, но е добре да се намерите баланса между почивка и здраве.

Отдавна отминаха дните, в които бягането по плажа беше единствената спортна активност, която можете да правите на морето. Днес все по-популярни са водните спортове, които не можете да практикувате в кварталния фитнес. Нека ви запознаем с тези от тях, които са подходящи за начинаещи. 

Водните спортове, които да опитате тази година на морето

Източник на изображението: elements.envato.com

Кои водни спортове да опитате това лято?

Това, че в статията говорим за спортове, не означава, че не трябва да си почивате и под чадъра. Вкарайте разнообразие във ваканцията си и се отдайте на релакс. Но, ако искате да се раздвижите и охладите едновременно, нека ви запознаем с водните спортове, с които можете да започнете, дори и да не сте практикували такива.

Водни ски

Карането на водни ски е може би най-известно. То ви гарантира незабравимо забавление и висок адреналин, а най-хубавото е, че е достъпно както за начинаещи, така и за деца. 

Целта на водните ски е лодка да ви тегли в морето, с помощта на въже за теглене. Ако сте начинаещи, ще трябва да започнете с двойни ски, а след това да се прехвърлите на единични.

Както всеки по-екстремен спорт, ще ви е нужно време да свикнете. С правилните хора, тази крива на учене е страхотно преживяване. Нещо, което обаче е важно да съобразите, е качеството на водните ски и оборудването към тях, тъй като безопасността ви е на първо място. 

Ще са ви нужни:

  • Водни ски;
  • Въже за теглене;
  • Ръкавици за водни спортове;
  • Обувки за водни спортове;
  • Спасителна жилетка
  • Каска за водни спортове.

Сред водещите марки за оборудване за водни спортове е Jobe. Те предлагат качествени и атрактивни продукти още от 1974 г. Марката не спира да подобрява продуктите си и да се грижи за малките и големите любители на вълните.

Падълбординг

В последните години този воден спорт добива много популярност. Макар и SUP дъските да изглеждат като тези за сърф, двата спорта са много различни. Като за начало, падълбордингът е много по-лесен за научаване. 

Когато карате падъл борд, вие стоите прав през повечето време, а греблото ви служи за баланс и движение. Можете да гребете както на спокойна вода, така и по време на вълни. При сърфирането трябва да лежите и да усетите идеалния момент, в който да скочите сред вълните. Освен това при сърфа се изисква повече баланс и концентрация. 

В асортимента на Jobe ще намерите разнообразие от комплекти, отговарящи на всякакви бюджети. Най-често те се състоят от падъл борд, гребло и водоустойчива чанта за съхранение. Към комплекта, който изберете, можете да добавите и седалка за падъл борд Jobe.

Гмуркане

Когато на плажа е твърде горещо, дейности като гмуркане са идеалният начин да се разхладите. В България можете да намерите училища по гмуркане, които да ви помогнат да усвоите основите. А можете и просто да се гмурнете с шнорхел и очила и да се насладите на спокойствието на подводния свят. 

Остава само месец до началото на лятото. Готови ли сте да разнообразите лятната си ваканция?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *