Време ли е да смените старата си съдомиялна машина?

Съдомиялните машини на известните марки са здрави и издръжливи и могат да издържат на значително износване. Но има моменти, когато просто знаете, че уредът не функционира както трябва. Квалифициран техник ще може да инспектира машината и да прецени дали ремонтът на уреда ще я накара отново да работи ефективно.

Има обаче и друг прост начин да определите дали е време да смените старата си съдомиялна машина: Ако вашата съдомиялна машина е на повече от 10 години, помислете за подмяна на съдомиялната машина, тъй като тя може да бъде по-рентабилна и да бъде по-добър вариант от ремонта.

ЧЕСТО СРЕЩАНИ ПРОБЛЕМИ СЪС СЪДОМИЯЛНИТЕ МАШИНИ

Някои от често срещаните проблеми със съдомиялните машини могат да бъдат свързани или със самия уред, или с водопроводната му инсталация. Ето някои от нещата, които обикновено могат да се объркат:

Ремонт на съдомиялна машина

Съдомиялната машина има повреден клапан или клапанът е блокиран с малки частици и мръсотия.

Препълването на съдомиялните машини е друг често срещан проблем и в някои случаи това се случва, защото има запушване на изпускателния клапан или уплътнението на вратата е повредено. Понякога повреда в поплавъчния механизъм може да доведе до този проблем. Запушване или повреда в дренажния маркуч означава, че водата не се оттича от съдомиялната машина. Понякога разхлабени или повредени уплътнения ще доведат до изтичане на пара и топлина по време на цикъла.

Шумната съдомиялна машина също показва, че може да се нуждаете от ремонт или подмяна на уреда. Ако забележите, че цикълът отнема все повече време, това означава, че машината вече не функционира ефективно.

ПОДМЯНАТА НА СЪДОМИЯЛНА МАШИНА МОЖЕ ДА ВИ СПЕСТИ ПАРИ

След като съдомиялната машина остарее и стане неефективна, тя може да изсмуква енергия и вода, което ви струва значително повече в сметките за комунални услуги. Както бе споменато по-рано, ако уредът е по-стар от 10+ години и хвърля чести проблеми, може би е време за подмяна. Може да е разочароващо да се занимавате с постоянни ремонти, а понякога те се оказват много по-скъпи в дългосрочен план, отколкото подмяната на съдомиялната машина.

Свържете се с надежден и лицензиран техник, който да провери машината. Те ще дадат своя принос по въпроса. Ако решите да закупите нова машина, те ще ви предоставят и цялата необходима информация за различните продукти на пазара, като ви помогнат да вземете по-информирано решение за вида уред, който трябва да търсите. Новата съдомиялна машина може да ви спести време и пари и да ви осигури много по-чисти съдове.

Източник: e-broshura.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *