Без глоби за водачите с хартиена винетка след 2019

Всички водачи, които притежават валидни хартиени винетки след 2019 година, когато идват електронните винетки, няма да бъдат санкционирани. Това сподели пред bTV съветникът в Министерството на регионалното развитие – Радослав Николов. Притежателите на винетки, които важат и за следващата година, ще трябва да минат не презаверяване. Дори и да не го направят обаче, глоби няма да последват, а ще бъдат регистрирани на пътя.

И, макар че новите винетки влизат в сила следващата година, не се очаква увеличение на цените, добави още Николов. Предвижда се поява на специална винетка, която ще важи за уикенда, но не е ясно колко ще струва тя. Органите напомнят, че от 16.08.2019 влиза така наречената тол система, която ще таксува тежкотоварните коли. По този начин ще се увеличат приходите на средства за ремонт на пътищата в страната.

На този етап шофьорите с хартиена винетка, няма за какво да се тревожат, тъй като глоби след влизането на електронните винетки, няма да има. С интерес се очаква пускането на винетката за уикенда, като много хора се надяват тя да се предлага на достъпна цена. Други пък изказват възмущението си от появата на такъв тип винетка и по-скоро я отхвърлят, отколкото да я приемат и одобрят.

Другата добра вест е, че увеличение на цените на електронните винетки за сега няма да има. По този начин нещата се запазват в актуалния си вид, въпреки че за много хора електронната алтернатива е непозната и мистериозна. Очакваме да видим как ще се стекат събитията догодина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *