Бурята Зобрас ще бушува и у нас

Бурята “Зобрас”, която причини много щети в Гърция, ще бушува и у нас. Днес оранжев код за интензивни валежи е обявен в пет области, сред които Ямбол, Кърджали, Хасково, Бургас и Варна. Очаква се по количество валежите да надхвърлят петдесет литра на квадратен метър.

Тринайсет са областите, за които е обявен жълт код. Това са: Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Смолян, Габрово, Велико Търново, Търговище, Сливен, Русе, Разград, Шумен, Силистра и Добрич. Там времето ще бъде опасно, като се очакват валежи и гръмотевични бурии.

За района на София се предвижда хубаво време, макар че ще има облаци. Ще остане сухо и сравнително топло за сезона. Столичани ще избегнат неприятностите, които носи бурята “Зобрас” със себе си.

Очаква се обилните валежи в източната част на страната да продължат. Максималните температури там ще са между 12 и 15 градуса сочат от БАН. В столицата и другата половина на страната, ще е значително по-топло, като се очаква максималните температури да варират от 15 до 22 градуса.

Планината днес особено на изток няма да е подходяща за разходки. Там ще бъде облачно с валежи от дъжд, като някои от тях ще бъдат значително по количество. Очаква се в следващите дни неприятната буря да отмине държавата ни, за да се радваме на по-слънчево и топло време.

Надяваме се, че циклонът няма да вземе жертви и да причини толкова щети, колкото в южната ни съседка. Очаквайте допълнителна информация по темата в най-скоро време.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *