Откриват кино-литературния фестивал CineLibri днес

Днес стартира четвъртото издание на известния кино-литературен фестивал CineLibri в Националния дворец на културата в София. Очаква се пищна церемония по откриването на фестивала, което е предвидено за 19:00 в зала 1 на НДК. На събитието ще присъства големият британски киносценарист и писател Иън Макюн. Той ще получи наградата “Синелибри” за приноса към литературата. Призът ще бъде връчен лично от основателя и директор на фестивала – Жаклин Вагенщайн, който ще бъде на точното място, в точния час.

Посетителите на фестивала ще се радват на много кино, литература, специални срещи и изненади. Почитателите на киното и литературата ще се срещнат с много знаменитости, сред които писатели и артисти от различни точки на света. Гражданите ще могат да видят на живо популярни фигури, от сорта на Беноа Жако, Дрор Машани и Херман Кох. Всички те са оставили среда в творческите изкуства и киното.

Публиката ще може да се наслади на филми от различни жанрове: драма, трилър, биографични и така нататък. След излъчването на прожекциите, зрителите могат да си вземат автографи от именитите режисьори и артисти. Това наистина впечатляващо културно събитие, което предизвиква голям интерес у българите към актулната дата. Всички хора очакват с нетърпение откриването в НДК и продължението на фестивала у нас.

Домакини на събитието са Националният дворец на културата, РКИЦ, Зала България, Френският културен институт, Арена Делукс, Културен център на СУ и Cine Grand Park Center. На тези места ще можете да гледате филми, да видите нови книги и да се влеете в културните среди.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *