Заповядайте на кино в парка

“София Филм Фест” организира за трета поредна година инициативата “Кино в парка”. И този път жителите на София ще имат възможността да се любуват на Седмото изкуство, правейки го на открито и свеж въздух. Една добра алтернатива на затворените киносалони, които така или иначе посещаваме доста често.

“Кино в парка” през 2018 година ще се проведе в парка на Военната академия в периода между 4 и 8 септември. В приятната обстановка на парка ще можете да се насладите на някои от най-успешните и награждавани филми за последната година, обещават организаторите.

Програмата на събитието за тази година определено е интересна. В афиша са включени прекрасни кино заглавия като “Квадратът” на Рубен Йостлунд, “Проектът Флорида” на Шон Бейкър, провокативният филм на Франсоа Озон “Другият любовник” и най-новата лента на Вим Вендерс “Потапяне”, в която ще можем да зърнем големи имена като Алисия Викандер и Джеймс Макавой.

Тазгодишното “Кино в парка” има и специален акцент в своята програма. Това е прожекцията на лентата “Манифест” с участието на голямата Кейт Бланшет. Посетителите на събитието ще имат шанса да видят филма преди останалите, тъй като в България той ще се прожектира едва в края на септември. Режисьор на филма е Юлиан Роузфелд, а филмът отдава своеобразна почит на артистични демонстрации, белязали развитието на XX век – от футуризма и дадаизма, до попарта и имена като Ларс фон Триер и Джим Джармуш.

Събитието “Кино в парка” се организира от “София Филм Фест” в колаборация със Столична община и парка на Военната академия. Билетите за събитието са на стойност 8 лева с предварителна продажба и 10 лева на място един час преди прожекция.

Е, смятаме че “Кино в парка” е една прекрасна възможност да се позабавлявате на открито, любувайки се на отбрана селекция от чудесни кино предложения. Съветваме ви да се възползвате и дадете шанс на събитието, защото това е и един страхотен начин да се полюбувате на последните седмици на лятото.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *