Откриха фотосалон Старт Фото 2018

От 22 до 28 октомври в в академията на Националната художествена гимназия ще се проведе четвъртият международен фотосалон Старт Фото 2018. Официалната церемония бе открита лично от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. В награждаването се включиха златни медалисти от младежката олимпиада и известни спортисти, сред които Боян Радев, Александър Томов, Диана Дилова и други.

В тази изложба е предадена спортната емоция по един наистина впечатляващ начин, както ще се увери всеки посетител на събитието. Министър Кралев сподели, че спортните фотографи са хората, които познават отлично емоционалното състезания на спортистите по време на състезания и олимпиади.

Фотосалон Старт Фото 2018 се организира от Столична община, която си партнира с Международната федерация за фотографско изкуство. В конкурса взимат участие повече от 200 автори със своите 2000 фотографии. В изложбата е включен раздел “Спорт”, който впечатлява с уникалните си фотоси. Главната цел е да стане ясно, че спортът и културата са неразделна част от живота в наши дни.

130 фотографии на автори от различни точки на света са отличен в Старт Фото и получиха своите награди. Техните творби са от различни раздели на фотографията, но всички впечатляват с оригинални хрумвания и качество. На откриването на събитието присъстваха доста хора, а се очаква в следващите дни да дойдат още посетители, които да разгледат невероятните фотоси.

Това е едно от културните мероприятия, които заслужават вниманието на столичани, така че всеки желаещ може да посети “Академия” на Националната художествена гимназия и да види си очите страхотните снимки на най-добрите фотографи на световно равнищи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *