Кирил Домусчиев получи награда за принос към спорта

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев бе награден за приноса си към българския спорт. Бизнесменът, който превърна Лудогорец в хегемон в българския футбол, представящ се достойно в европейските турнири, получи награда “Венец на победителя” от спортния министър Красен Кралев. Това е най-високото спортно звание у нас.

Награждаването на Домусчиев стана факт по време на церемонията, носеща името “Нощта на шампионите”. Тя се организира съвместно от спортното министерство и Българския спортен тотализатор.

Припомняме ви, че освен собственик на шампиона Лудогорец, Кирил Домусчиев е също така член на Изпълкома на БФС и собственик на фирмата “Футбол про медия”, която разполага с правата за излъчване на мачове от българското първенство.

Получавайки наградата си, Кирил Домусчиев заяви, че не е очаквал да бъде награден, но това го мотивира да продължи да помага на българския спорт. Той призова всички, които по някакъв начин прославят българския спорт, да продължават да го правят и в бъдеще.

Други хора също получиха “Венец на победителя” от министър Красен Кралев. Сред тях са скиорът Петър Попангелов, борецът Александър Томов и бившият президент на БФС Валентин Михов. Олимпийската шампионка в плуването Таня Богомилова също бе наградена от министерството. По време на церемонията бяха раздадени премии в размер на общо 215 хиляди лева.

Биатлонистът Владимир Илиев и състезателката по борба Тайбе Юсеин бяха оценени като най-добри спортисти на изминалата 2019 година. При по-младите спортисти бяха отличени Божидар Андреев, Йоана Илиев и Йосиф Миладинов.

Далеч от изненадващо, ансамбълът по художествена гимнастика отново бе избран за най-добър отбор на годината. За треньори на годината бяха избрани двама души – Весела Димитрова и Иван Иванов.

Коментирайки казуса по проектозакона за хазарта, според който може да се осъществи национализация на дружества като “Национална лотария”, което пряко касае футболния клуб Левски, Кирил Домусчиев заяви, че преди време той се е обявил против подобна идея и все още е на това мнение. Той все пак приомни, че на този етап това е просто идея.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *