Филмът “Не ме докосвай” с Ирмена Чичикова тръгва по кината

През месец февруари българските любители на киното ще имат възможността да гледат филма “Не ме докосвай” с участието на родната актриса Ирмена Чичикова. Лентата е на румънската режисьорка Адина Питилие, като през 2018 година тя бе отличена с награда “Златна мечка” на престижния кино фестивал “Берлинале”.

Лентата вече бе разпространена из Европа, а в Музея на модерното изкуство в Ню Йорк бе осъществена и премиерата му на американска земя. Специално за дебюта на филма на родна почва, в България ще пристигне неговият режисьор Адина Питилие. Зрителите ще могат да се срещнат както с нея, така и с българския екип на филма.

“Не ме докосвай” разглежда въпроса как бихме могли да открием интимност по най-неочаквани начини. Как да обичаме човека до нас, без да изгубим себе си. Филмът проследява силно емоционалното пътуване на тримата герои Лаура, Томас и Кристиан, жадуващи интимността, но и същевременно страхуващи се от нея. За да се почувстват истински свободни, Лаура, Томас и Кристиан трябва да преодолеят табутата, стоящи пред тях. “Безмилостна и завладяваща творба. Проникновен поглед към човешката сексуалност, поразяващ със своята интелигентност, самоувереност и оригиналност”, пише за филма изданието “Холивуд рипортър”.

Самата режисьорка Адина Питилие определя своя филм като “художествено  изследване на човешкия копнеж и (не)способността ни да докосваме и да бъдем докосвани, да установяваме контакт”.

Филмът “Не ме докосвай” е копродукция на Румъния, Германия, Чехия, България и Франция. Нашата страна взима участие както с актьорите Ирмена Чичикова и Георги Налджиев, така и с продуцента Мартичка Божилова, музиканта Иво Паунов, отговорниците за кастинга Магделена Илиева и Иван Колев, както и консултанта по монтажа Георги Богданов. С участие в оформянето на звука е Веселин Зографов.

Срещата с българския екип на филма и режисьора Адина Пинтилие ще се състои на 2 февруари от 17:00 в Дом на киното в София. Освен в столицата, прожекции на лентата ще има още в Пловдив, Варна и Благоевград.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *