“Киномания” представя новия филм на Уди Алън

Най-новият филм на легендарния режисьор Уди Алън “Един дъждовен ден в Ню Йорк” ще бъде представен на предстоящия филмов фестивал “Киномания”. Това е същият филм, за който Алън настояваше за обезщетение в рамер на почти 70 милиона долара от компанията “Амазон”. Премиерата на филма е насрочена за 16 ноември от 19 ч. в зала 1 на НДК.

“Един дъждовен ден в Ню Йорк” е още една романтична комедия в биографията на Уди Алън. Актьорският състав на лентата определено е силен, събирайки на едно място Тимъти Шаламе, Ел Фанинг, Селена Гомес, Лийв Шрайбър и Джуд Лоу. В този филм Алън отново работи с оператора, трикратен носител на “Оскар”, Виторио Стораро.

Филмът разказва историята на колежанина Гетсби Уелс, който произхожда от богато семейство. Той пристига в Ню Йорк с гаджето си Ашли, която можем да опишем като наивна, но и предпазлива относно света на възрастните и бурния градски живот. В Голямата ябълка Ашли взима интервю от режисьора Роланд Полард, докато същевременно Гетсби започва да изпитва увлечение към актрисата Шанън, която среща в града.

Заради този филм Уди Алън заведе дело на стойност 68 милиона долара срещу “Амазон”, които трябваше да разпространят лентата и още четири бъдещи филма на американския режисьор. Компанията на Джеф Безос обаче разтрогна договора с Уди Алън, след като изплуваха нови обвинения към кинотвореца, според които той е насилвал сексуално осиновената си дъщеря Дилън Фароу през 1992 година. Впоследствие обвиненията срещу Алън отпаднаха, тъй като разследващите не успяха да открият нищо, което да ги докаже. Самият Уди Алън никога не е спирал да твърди, че е невинен и нищо такова не се е случвало.

Иначе световната премиера на “Един дъждовен ден в Ню Йорк” се състоя в Полша в края на месец юли. Филмът се разпространява в множество страни в Европа и света, но все още не и на територията на Великобритания и САЩ. Вижте и трейлър:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *