САЩ ще подкрепи доброволците и дребния бизнес у нас

Посолството на САЩ и фондация “Америка за България” обявиха програма, чрез която те ще подкрепят финансово българите, работещи в подкрепа на своите общности по време на кризата с вируса COVID-19. Това бе потвърдено с официално съобщение от посолството на Америка.

В своето изявление американският посланик Херо Мустафа посочва: “Българите носят храна на съседите си, грижат се за поставените под карантина медици, помагат на възрастните си съграждани и вършат много други неща. Тези дейности показват силата на българите – тяхната връзка както едни с други, така и с цялата общност. Като отдавнашни партньори ние с ентусиазъм подкрепяме тези впечатляващи усилия.”

Финансова помощ ще могат да получат български граждани, неправителствени инициативи и малки и средни бизнеси, които чрез своите услуги оказват подкрепа на своите общности.

От американското посолство призовават всички желаещи да номинират себе си или други хора и организации на този адрес.

Всеки българин или организация имат правото да кандидадстват за съответната финансова помощ. Целта е да бъдат подкрепени хората, които се опитват да помогнат на другите в този тежък момент за целия свят.

Номинациите за финансова помощ ще бъдат приемани до 13 ч. в понеделник – 30 март. Сайтовете на посолството и фондацията ще обявят имената на всички, които са одобрени за финансова помощ. Имената на избраните ще бъдат обявени и в социалните мрежи.

Междувременно посланик Херо Мустафа вдъхна кураж на българите чрез видео, разпространено от американското посолство у нас. В него тя казва “САЩ е с вас”.

Ето цялото изявление на посланик Мустафа: “Здравейте, от името на посолството на САЩ в България, бих искала да поднеса искрени благодарности към всички българи, които са на първа линия в борбата срещу коронавируса. Благодарим на всички, които се включиха активно в мерките за противодействие – българските лекари, медици, служители на правоприлагащите органи и доброволци. Вие олицетворявате най-доброто от България. И ние сме редом до вас. Обичайте България”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *