Кубрат Пулев отново излиза на ринга на 9 ноември

Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев ще се качи отново на ринга след един месец. На 9 ноември той ще се изправи срещу американеца Райдел Букър във Фресно, Калифорния.

По план Пулев трябваше да срещне австралиеца Марк де Мори, но възможността за мач срещу този съперник пропадна. Българският боксьор се надява, че след този двубой ще може да се боксира и за световната титла, стига да не загуби срещу Букър, разбира се.

Любопитното около Райдел Букър е, че той е прекарал 12 години в затвора. На ринга американецът има актив от 26 победи и две загуби. През 2004 година Букър е осъден за притежание на наркотици в големи размери с цел разпространение и влиза зад решетките. Той излиза от затвора през 2017 година, а на следващата година решава да се завърне на ринга. Последният му засега мач е през юни, когато той побеждава Дюли Аристилд с технически нокаут.

Кубрат Пулев от своя страна продължава да е официален претендент на Международната боксова федерация. Ако всичко протече по план за самия него, той би трябвало да срещне победителя от реванша между световния шампион Анди Руис и бившия такъв Антъни Джошуа. За последно Кубрат Пулев бе на ринга през март, когато спечели срещу румънския боксьор Богдан Дину. Тогава той се забърка в шумен скандал, целувайки по устата репортерка, взимаща му интервю. Тогава лицензът му бе временно спрян, като впоследствие той трябваше да премине образователен курс за сексуално насилие.

Пред БНТ Кубрат Пулев заяви, че гледа на следващия си мач изключително сериозно. Той разкри, че отлично осъзнава, че няма право да загуби, защото в такъв случай би загубил и статута си на претендент за световната титла. Пулев добави, че се надява в първата половина на следващата година да получи шанс за втори път да се боксира за световната корона.

Българинът се закани, че ще присъства лично в Саудитска Арабия на реванша между Анди Руис и Антъни Джошуа, за да изгледа на живо евентуалния си съперник за световната титла.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *