Слави Трифонов официално учреди политическата си партия

Доскоро шоумен, а вече официално политик. Слави Трифонов формално учреди политическата си партия “Няма такава държава”. Това се случи на закрито за медиите събитие в “Рейнбоу плаза”, което продължи едва около 20 минути. Пред делегатите на партията Трифонов изнесе кратка реч, а цялата церемония протече при засилени мерки за сигурност. Нито Слави Трифонов, нито делегатите на партията му пожелаха да говорят пред медиите. Познати лица сред делегатите липсваха, като спортният журналист Крум Савов бе сред малкото разпознаваеми фигури.

Говорейки пред своите делегати, Слави Трифонов заяви, че “не е алчен за власт”, но и напомни, че “не може да оправи всички несправедливости”. Той призна, че не си е написал предварително реч за събитието, а е пожелал да говори свободно.

Като основна своя цел Трифонов посочи вкарването в сила на референдума, организиран от него и сценаристите му. Както е известно, повече от два милиона българи гласуваха с “да” на предложените от “Шоуто на Слави” точки, но в крайна сметка предложенията така и не бяха вкарани в сила от правителството. Шоуменът е на мнение, че у нас “нормалният човек чувства отвращение от политическата класа”.

“Референдумът, който организирахме по смисъла на конституцията, бе захвърлен в ъгъла, все едно нищо не се е случило”, напомни Трифонов.

“Целта на този политически продукт е да възстанови справедливостта”, зарече се още Трифонов, който вече няма договор с bTV и преустанови работата си “Шоуто на Слави”, задържило се двадесет години в ефир. Той бе обявил, че планира и създаването на собствена телевизия, но поне засега няма свежа информация по този въпрос.

“Не съм алчен за власт, алчен съм за справедливост”, посочи шоуменът, който седеше на масата пред делегатите в компанията на своите сценаристи.

“Няма такава държава” ще работи за повече участие на гражданите в управлението на държавата, както и за задължително гласуване на избори и провеждането на референдуми. Ще се работи и за електронно гласуване от дистанция.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *