Забраниха на Кубрат Пулев да се бие в Калифорния

Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев е с временна забрана да се бие на територията на щата Калифорния. Причина за това е целувката, която той направи на репортерката Дженифър Равало след победата си над Богдан Дину през миналия уикенд.

Срещу Дину Пулев записа своята 27-а победа като професионалист от 28 изиграни срещи. В 4-ия рунд българинът получи опасна аркада над веждата, но той съумя да завърши мача като победител, нокаутирайки Дину в 7-ия рунд.

След срещата Кубрат Пулев даде интервю пред журналистката Джени Равало, като именно там започнаха проблемите. В един момент от интервюто, българският боксьор “награби” репортерката и я целуна по устата.

Така на 14 май Пулев ще трябва отново да пътува до САЩ, явявайки се пред спортната комисия на Калифорния, за да обясни своето поведение. Има реална опасност той да остане без лиценз за провеждане на срещи на територията на слънчевия щат.

Самата Дженифър Равало нае прочутата адвотатка Глория Олред да защитава правата ѝ. Олред е адвокат, известен именно с работата си по посока защита правата на жените. Известна е със своите силно феминистки възгледи.

Мениджърът на Пулев Ивайло Гоцев заяви, че не е кой знае колко притеснен от случващото се, заявявайки очаквания за “лека драма” по отношение на казуса.

Репортерката Равало обаче не спря дотук. Тя заяви, че освен че я е целунал, Кубрат Пулев е хванал и задните ѝ части с две ръце след приключване на интервюто. Не е ясно обаче, дали тя има начини да докаже това свое твърдение. Съвсем различно е при целувката, която бе заснета на камера.

При завръщането си в България Кубрат Пулев заяви, че не вижда особено голям проблем относно поведението си. Той определи целувката като “нещо хубаво” и добави, че е действал импулсивно в ситуацията.

Следващият съперник на Кубрат Пулев не е известен, нито е ясно кога той отново ще се качи на ринга.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *