Мая Манолова обяви кандидатурата си за кмет на София

Мая Манолова официално подаде оставка като омбудсман на България. За бившия депутат от БСП обаче стартира нова битка, защото тя потвърди, че ще се кандидатира за кмет на София на следващите избори.

Днес Манолова пристигна в Народното събрание, за да депозира своята оставка. Тя пристигна с част от своя екип, обявявайки мотивите си. Сред тях Манолова посочи “изчерпано търпение” от нейна страна и фактът, че “нощем не можела да спи”, понеже не успявала да помогне на всички хора, обърнали се към нея. Като причина за това тя заяви, че институциите у нас й пречели да си върши работата. Манолова е на мнение, че поради голямото обществено доверие към нея, българските институции работили срещу нея.

Манолова подава оставка на четвъртата година от мандата си като омбудсман. В същия ден тя осъществи един от последните си актове на поста, изпращайки към премиера Бойко Борисов и председателя на Парламента Цвета Караянчева препоръка относно националните политики за закрила на децата.

Социалистката заяви, че тя и семейството й са били притеснявани, а тя “не е свикнала да живее под натиск”. Манолова заяви, че новата й основна цел е победа в кметските избори в столицата. “Не искам да се правя на герой, искам да си отвоюваме столицата обратно. Промените винаги са тръгвали от София”, заяви тя.

Пред репортерите Мая Манолова направи важно уточнение, че ще бъде граждански кандидат на изборите. Сега остава да видим, дали БСП ще я подкрепи официално или столетницата ще влезе в битката със собствен кандидат. Според повечето информации в медиите, по-късно този месец БСП ще заяви официална подкрепа за кандидатурата на Манолова, въпреки слуховете за конфликт между нея и лидера Корнелия Нинова.

Кандидатурата си за кмет на София вече потвърди и настоящият градоначалник Йорданка Фандъкова от ГЕРБ. Въпреки честите критики към нея, Фандъкова е решена да се бори за нов мандат, но и с нов екип зад нея.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *