Мая Манолова готова да подкрепи други кандидати на балотаж

Мая Манолова е един от най-силните кандидати на предстоящите кметски избори в София. Социолозите са сигурни, че именно тя ще излезе на балотаж срещу настоящия градоначалник Йорданка Фандъкова. Някои дори предричат, че тя би могла да спечели и да бъде новият кмет на столицата.

Тази сутрин Манолова даде интервю в сутрешния блок на Нова телевизия. Тя заяви, че е готова да подкрепи на втори тур кандидати като Борис Бонев от “Спаси София” и арх. Борислав Игнатов от “Демократична България”, ако те се изправят срещу Йорданка Фандъкова на баложат. Манолова счита, че в случая говорим за битка на “хората, искащи промяна, срещу статуквото”.

В ефира на “Здравей, България” бившият омбудсман заяви, че до броени дни ще представи програмата си за управление на София. Тя разкритикува Фандъкова, че е обявила кандидатурата си преди нея, а все още не е представила своята програма. Манолова отново настоя, че столицата се управлява в сянка от “приятелски кръг” бизнесмени, а парите от бюджета не се изразходват по прозрачен начин. Бившият депутат от БСП е на мнение, че гражданите трябва да имат по-дейно участие в управлението на града и да участват във взимането на важни решения за бъдещето му.

Според Мая Манолова, хора, които са подкрепили публично нейната кандидатура, са били притиснати и репресирани впоследствие. Като пример тя даде уволнената медицинска сестра Мая Илиева и шампионът по борба Армен Назарян, който обяви подкрепата си за нея, а след това я оттегли.

“Промяната тръгва от София”, заяви Манолова. Тя е на мнение, че ако столицата промени модела на управление в държавата, това ще се случи и на други места в страната.

Мая Манолова смята, че настоящият кмет Йорданка Фандъкова е стартирала “мръсна кампания” срещу нея. “чКогато една кампания от опонента ми е изпълнена с внушения, с компромати, с кал, с помия – това показва страх и липса на аргументи. Не започнах аз агресивно кампанията”, заяви тя.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *