Веселин Марешки обмисля кандидатура за кмет на София

Лидерът на политическа партия “Воля” Веселин Марешки обмисля да се кандидатира за кмет на София, намекна самият той. Марешки, който е зам.-председател на Народното събрание, вече планира евентуала кампания за предстоящите избори наесен, съобщи bTV.

Веселин Марешки е роден в гр. Варна, но според него това не би било проблем. Той заяви, че според него софиянци вече го познават покрай неговите бизнеси, свързани с горивата и фармацевтиката. “Ако трябва, ще направим кампания, за да ме припознават”, отговори той на репортерски въпрос.

В миналото Веселин Марешки бе кандидат за кмет на родния си град Варна, но кампанията му не се увенча с успех. Той припомни, че покрай работата си в Парламента, той по-често пребивава в столицата, отколкото на родното си място.

Марешки признава, че идеята да се кандидатира за кмет била вдъхновена от намеренията на Мая Манолова и Волен Сидеров да сторят същото. Омбудсманът и лидерът на “Атака” обаче все още не са обявили официално, че ще влязат в битката за кметския пост. Същото все още не е сторила и настоящият кмет Йорданка Фандъкова, която все още изчаква, преди да обяви своето решение.

Междувременно днес активисти се събраха пред Столична община на протест, настояващ да се спре застрояването на столицата. Присъстващ на протеста бе и омбудсманът Мая Манолова. Тя намекна, че не е изключено действително да влезне в битката за кметското място, тъй като “търпението ѝ е започнало да се изчерпва.”

Сред присъстващите на протеста бяха представители на гражданската организация “Спаси София”, подръжниците на Десислава Иванчева от “Зелен Младост”, граждани от “Обединена София” и други. Сред основните искания на протестиращите е да се спре застрояването на междублоковите пространства, както и да се запазят площадките и градинките. На протеста присъстваха и общински съветници от някои политически сили. Протестиращите носеха плакати “Прави любов, не сгради”, “Не на застрояването”, “Искаме детски градини” и други.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *