Днес обсъждат бъдещето на ул. “Иван Вазов”

Какво да е бъдещето на ул. “Иван Вазов” в столицата и как да изглежда тя в бъдеще? Този въпрос ще бъде обсъждан днес с жители на града от 18:30 часа. Мястото на дискусията е ресторант “Чекпойнт Чарли”, който също се намира на същата улица. Част от заведението дори попада в къщата на писателя Иван Вазов, на когото е кръстена и улицата.

На този етап общината предлага улицата да стане по-достъпна за гражданите, намалявайки местата за паркиране на автомобили. Ще се обсъжда поставянето на велостойки, пейки и засаждането на повече дърва. Също така, общината предвижда ограничаване на скоростта до 30 км, обособяването на временни обекти и поставянето на кофите за боклук под земята.

Не е тайна, че в момента улицата се намира в повече от лошо състояние. Пътната настилка е осеяна с дупки, а ВиК системата не е била подменяна от самото ѝ поставяне там. В момента по улицата тече усилен ремонт, започващ от бул. “Васил Левски” и стигащ до бул. “Г.С.Раковски”.

Дори и да не можете да присъствате на срещата в ресторант “Чекпойнт Чарли”, можете да изпратите онлайн предложенията си за бъдещето на улицата на имейл адрес moyataulitsa@sofia-agk.com.

Междувременно Столична община обяви, че движението по бул. “България” вече е възстановено в участъка между бул. “Акад. Ив. Гешов” и бул. “Гоце Делчев”.

По споменатия участък вече е положена пътна маркировка по двете посоки на движение. От общината съобщават, че по време на ремонтните дейности е заздравена основата на всички компрометирани участъци. Също така, положена е хидроизолация върху подлезите на пл. “Ручей” и ул. “Тинтява”. По цялата дължина на трасето е поставена стоманена мрежа. Участъкът на цялото трасе е около 1 км., а ремонтът на всяко едно от двете пътни платна с по три ленти бе извършен са срок от две седмици. Въпросният участък не е бил ремонтиран от самото му построяване, уточняват от общината.

заглавна снимка: Георги Кожухаров, Дневник

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *