Прекратяват временно ремонта на ул. “Иван Вазов”

За съжаление на живущите в района, а и на столичани като цяло, ремонтът на ул. “Иван Вазов” в София ще бъде преустановен временно до следващата година. Основна причина за това са климатичните условия, които не позволяват пълноценна работа по обектите. По първоначални планове ремонтът трябваше да приключи до края на 2018 година, но процесът бе забавен и заради административни пропуски. 

От Общината съобщават, че до края на седмицата в участъка от бул. “Васил Левски” до ул. “6-ти септември” ще бъде положен битум. Когато температурата навън го позволява, ще бъдат наредени и павета. Когато този процес приключи, отново на улицата ще бъде въведена синя зона и платено паркиране.

Дейностите по ул. “Иван Вазов” стартираха през месец юни, а по план трябваше да приключат до Нова година при кръстовището с ул. “Г. С. Раковски”. Основната цел на ремонта е подмяна на водопровод и канализация, които са полагани преди много време.

Причина за забавянето на ремонтния процес е и пропадането на асфалта на ул. “Цар Иван Шишман” при кръстовището с “Иван Взов”. Тогава се оформи голяма и опасна дупка. Сред причините за забавянето на ремонта е и асфалтирането на бул. “Васил Левски”, който по същото време бе в ремонт.

Като пропуск можем да отбележим, че от Общината така и не са създали временна организация на движението, чрез която ремонтите да продължат към следващите два етапа – при кръстовището на “Иван Вазов” с “6-ти септември”, а след това и до улица “Г. С. Раковски”.

Софиянци забелязват, че вече втори месец участъкът на улицата между “Васил Левски” и “Цар Иван Шишман” е посипан с чакъл, като не са стартирали дейности по неговото асфалтиране. Като причина за това от Общината изтъкват неодобрения от гражданите проект за нова визия на улица “Иван Вазов”, включваща по-малко паркоместа и по-широки тротоари с пейки към тях. Именно поради това, улицата ще бъде приведена в предишния си вид.

снимка: Анелия Николова, “Дневник”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *