Цветан Цветанов вече не е част от ГЕРБ

Досегашният втори човек в ГЕРБ и дясна ръка на премиера Бойко Борисов Цветан Цветанов вече не е част от управляващата партия. Бившият вицепремиер, министър на вътрешните работи и председател на парламентарната група на ГЕРБ е подал оставка от всички ръководни постове, които до този момент заемаше в партията.

Това се случва два месеца след избухването на шумния имотен скандал, уличил Цветанов и други политически фигури в закупуването на апартаменти на цени под пазарните. Така Цветан Цветанов излиза от активната политика, скоро след като премиерът Борисов заяви, че ще има последици за политиците, които са влезли в подобни незаконни схеми.

В прессъобщение на ГЕРБ се казва, че Цветан Цветанов е взел своето решение след проведен разговор с премиера Бойко Борисов. Казва се, че Борисов е благодарил на Цветанов за свършената работа в последните повече от десет години. На този етап от страна на управляващата партия няма официално становище относно мотивите на Цветанов да се раздели с постовете си в ГЕРБ.

Скоро след като ГЕРБ съобщи новината, Цветан Цветанов написа съобщение в своя личен Фейсбук профил, заявявайки: “Искам сърдечно да ви благодаря за тези 13 години съвместна работа в ГЕРБ. Изградихме един функциониращ и работещ политически модел, който винаги се е водил само от обществените интереси.”

Той добави в своето изявление: “Обмислях това решение достатъчно дълго, но го правя днес, защото за мен ГЕРБ е на всички членове и симпатизанти. За мен беше важно да запазя хладнокръвие и мълчание по време на кампанията, защото изборната победа беше общата ни морална удовлетвореност от съвместната ни работа през годините”.

На този етап се очаква премиерът Бойко Борисов да разкрие повече подробности относно оставката на досегашния втори в партията. Цветанов все пак остава редови член на ГЕРБ, макар и без водеща роля от тук нататък. Победата на изборите от страна на ГЕРБ пък доказа, че управляващата партия може да печели и без Цветан Цветанов във водещата роля.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *