Красимир Каракачанов бе преизбран за лидер на ВМРО

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов бе отново преизбран за лидер на ВМРО. Това се случи по време на VII-ия редовен конгрес на партията, която в момента е част от парламента посредством коалицията Обединени патриоти. Каракачанов получи общо 516 гласа в своя подкрепа. Той заема поста лидер на ВМРО от вече 22 години.

Пред делегатите по време на конгреса Красимир Каракачанов заяви: “Един лидер е толкова силен, колкото са силни и имат доверие в него хората, които го следват.” Той благодари на делегатите, че за пореден път са му гласували доверие да остане лидер на националистическата партия.

Красимир Каракачанов заяви, че далеч не се има за “най-велик или най-красив”, но той изрази задоволство, че с останалите си съмишленици е успял да обедини и мотивира членовете на партията. Според него все още има голям смисъл да се борим за благото на България.

“Най-великият за мен лидер на ВМРО Тодор Александров е казал и ще го цитирам:Едно дело побеждава тогава, когато за него се води борба”, добави още настоящият министър на правосъдието.

Бяха преизбрани и досегашните членове на националното ръководство на ВМРО. Заместник-председатели на политическата формация остават Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов, Милен Михов и Атанас Стоянов.

Междувременно самият Красимир Каракачанов довери, че се надява формацията Обединени патриоти все пак да се запази и да се яви заедно на предстоящите европейски избори. Той все пак добави, че “няма да е фатално”, ако ВМРО в крайна сметка се явят самостоятелно на изборите.

Военният министър обаче е на мнение, че ако трите националистически формации все пак се явят заедно на изборите, това ще бъде доказателство, че “разумът е надделял”. Той смята, че Обединени патриоти са алтернатива на досегашния модел в българската политика.

Преизбраният лидер на ВМРО добави, че отношенията между Обединени патриоти и ГЕРБ в управлението на страната остават добри, като няма място за притеснения в тази посока.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *