Топ 5 съвета при покупката на кола от автокъща

Стандартното разбиране за покупка на кола е от автокъща и това виждане едва ли ще се промени с времето, тъй като все повече автокъщи имат и онлайн сайтове за продажба. Пазара на автомобили в България е претрупан с всякакви марки и модели, което може да се счита както за предимство, така и за пречка пред нас купувачите. Трябва много добре да знаете какво искате и всичко ще се нареди. В тази статия ще научите за 5 съвета, които ще са ви полезни при покупката на автомобил от автокъща.

Открийте най-добрата автокъща

При наличието на толкова много автокъщи е нужда да се насочим към тези, които предлагат най-добро съотношение между цена и качество на автомобила. Целта не е да се купи евтин автомобил и след време той да не върши работа, защото варианта след това е да го продадете чрез компания за изкупуване на автомобили. Много лесно може да се познае коя автокъща е добра и коя не. Продажбите на добрите автокъщи са много повече в сравнение с всички останали. Насочете се към тях и действайте.

Определете своя бюджет

Бюджетът трябва да се определи, за да знаете вие самите към каква кола да се насочите. Не е казано, че трябва сумата на бюджета да е точно число, но е хубаво да имате някаква мислена граница. Ние ви съветваме да не купувате автомобил, който е над вашите възможности, защото след известно време ще усетите, че не може да се грижите за него и ще се наложи да го продадете или оставите на заден план. Тегленето на кредит за покупката на кола не е никак добър вариант, защото не се знае какво може да стане с нея.

Направете предварителен оглед и тест драйв

Проверка на кола преди покупка е услуга, от която може да се възползва всеки един купувач на автомобил. Заплащането е символично, а за него вие ще получите пълна информация за това в какво състояние се намира автомобила. Всичко това се случва с помощта на специалисти, изпратени от самата компания и разбиращи от работата си.

Разбира се може огледа да го направите и сами, но резултата няма да бъде същият. Може да потърсите ваш приятел или колега, който да ви помогне по време на огледа и тест драйва. Ако си мислите, че няма нужда от тест драйв, то вие сте в грешка, защото чрез него може да разберете много важни подробности за автомобила.

Наличието на всички документи е задължително

Има документи, без които не може да се случи продажбата, има и такива, без които не може да се регистрира колата. Знайте, че място за документални компромиси няма и всички документи към автомобила трябва да са налични. Ако смятате, че ще може по някакъв начин да си извадите нови или пък да фалшифицирате други, то по-добре не се и опитвайте. Поискайте всички документи, с които разполага автокъщата към колата и добре ги огледайте, за да сте сигурни.

Разберете какви са условията за покупка на изплащане

Ако в момента нямате възможност да си купите автомобил, а имате нужда, то варианта е покупка на изплащане. Преди да вземете това решение ще трябва да научите всички условия за изплащането- каква е лихвата, за колко време ще трябва да изплатите цялата сума, има ли вариант за забавяне на някоя от вноските и т.н. Питайте за абсолютно всичко, което ви интересува, за да няма неясноти около този тип покупка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *