Уелнес и гурме за пълен рестарт

Не чакайте специален случай, за да повикате щастието

Особено състояние на духа, усещане за полет и безвремие- това е Щастието. То идва, когато смъкнем от себе си напрежението, маската на дълбоката си ангажираност и се осмелим да се усмихнем. Когато в натоварения си график вмъкнем своя „happy hour“.

В традиционното: „Ставам, сутрешно организационно напрежение, работя, обядвам, работя, вечерно напрежение след работа, лягам“, добавете своите петнайсет, двайсет или повече минути за себе си, за нещо любимо или различно, за зареждащи или разтърсващи с адреналина си емоции.  От къде да вземете това време? Отговорът  е лесен- от мобилния си телефон, от зарибяващото и губещо доста време блуждаене в социалните мрежи. Задължителният „технологичен детокс“ ще Ви върне в реалността на живота.

Може би наистина имате нужда от почивка

Продължете изречението:

 „Моето щастливо място е…….“, 

Моят щастлив момент е с………“, 

„Искам да отида в……..“

Изберете уелнес и SPA хотел

Уелнес и гурме за пълен рестарт

Уелнес е модерна дума с древни корени. Ключовите постулати за физическо и духовно единство могат да бъдат проследени назад във времето от древните цивилизации  на Изтока /Индия и Китай/ до Западния свят /Гърция  и Рим/. През 19 век в Европа и САЩ се появяват различни интелектуални, религиозни и медицински движения, развиващи се паралелно на конвенционалната медицина, които набират голяма сила и популярност през 60-те и 70-те години на миналия век. С холистичен подход и фокус върху духовните и природни начала, самолечение и предпазваща грижа се поставя основата на съвременния уелнес.

Мисията на съвременния уелнес е цялостно или холистично здраве на човека. 

Два са аспектите при постигането на тази заветна цел:

 • Активност, преследване, намерения, избори и действия – РАБОТА, с цел оптимално здраве и благополучие;
 • Цялостно здраве, но не просто физическо здраве, а целият този микс от елементи, който формира индивидуалния човешкия космос и който трябва да съжителства в хармония.

Какви са измерения на уелнеса:

 1. Физически: поддържане на здраво тяло чрез упражнения, хранене, сън и др.;
 2. Умствена активност- учене, творчество, умение за разрешаване на проблеми и т.н..;
 3. Емоции: възпитание и изразяване на чувствата, както и разбиране на чувствата на другите;
 4. Духовност: Търсене на смисъла и висшата цел в човешкото съществуване;
 5. Общество: свързване и общуване едни с други по един смислен начин;
 6. Околна среда: грижа за здравето на планетата и съзнателни действия в тази посока.

Катарино СПА Хотел е специално място

Уелнес и гурме за пълен рестарт

Тук може да отпочинете, да се поглезите със СПА процедури, да спазвате своя хранителен режим и същевременно с това да бъдете активни, любознателни и креативни. Настаняването е в двойни стаи, апартаменти и фамилни къщи.

Околната  среда е ключов момент в почивката. 

Катарино СПА хотел е с южно изложение, на заветен склон, там където проходът Предел между Рила и Пирин се отваря към Разложката котловина. Брулещият западен вятър, заиграващ се с клоните на заобикалящата комплекса гора, има своята голяма полза. Той е виновникът за отрицателната йонизация на въздуха, за свежестта и за раздвижването на есенните мъгли. 

Природните богатства са незаменим източник на здраве

Към тях се отнася минералната вода. Нейната сила да отнема напрежението на тялото е важна в напрегнатия трудов ден. Потапянето в топъл минерален басейн и последващи терапии и ритуали с естествени продукти, ароматни етерични масла, соли и минерали са балсам за тялото и блаженство за душата. Спа програмите са резултат от една голяма нужда на съвремието- бързо, интензивно и резултатно освобождаване от стреса в ограниченото време на уикенда, отпуската или ваканцията. 

На жаргон казано „връщането към първоначалните човешки настройки“ изисква действие и знание. СПА терапевтите като съвременни жреци в храма на здравето имат важната роля да Ви запознаят и посъветват с ползите от различните спа съоръжения и разбира се, да Ви предпазят от неразумни действия. Модерният СПА център на Катарино включва термална зона с външен и вътрешен минерален басейн и зона за хидротерапии: индивидуални вани, магнезиева вана, ваната на Клеопатра с мляко, сарайл баня, вариация на хамам, сауна, парна баня, инфраред кабина и др.  

След ползването на хидротермални съоръжения препоръчителни са различните по вид масажи. 

Уелнес и гурме за пълен рестарт

Философията на СПА менюто е насочена към цялостна грижа за здравето и жизнения тонус на госта с индивидуален подход. Предлагат се класически, източни и авторски масажи. На спортните натури ще допаднат класическите и дълбокотъканните масажи, отпускащи мускулите след физическо натоварване. За преодоляване на нервното напрежение се предлагат релаксиращи масажи с ароматни етерични масла, дълбоко хидратиращи кожата и създаващи усещане за безвремие. Интересни са аюрведа масажите с топло сусамово масло, в комбинация с парна баня и последващ пилинг. Тялото се затопля, натрапчивите мисли отлитат, за да се почувствате отново комфортно в кожата си. 

В СПА центъра се предлагат също така специфични масажи за бременни и деца.

Съвременните технологии за поддържане на красотата и младостта намират израз с въвеждането на криолед терапии, брайд пил и криосауна. 

Поддържайте своя хранителен режим

Уелнес и гурме за пълен рестарт

Изборът е: пълноценна, натурална, истинска храна, с отговорност към човешкото здраве и природата. Може да я опитате в Ресторант с еко храна Разлог

Как се храним и как живеем- това е основният въпрос. 

Катарино СПА Хотел разполага със собствено фермерско стопанство в екологичночистия район на Кресна. На сутрешната блок маса, на вечеря и в гурме менюто гостите на комплекса могат да опитат над 60 различни млечни и месни продукти със запазената марка Katarino Food, вино и занаятчийската бира „Калугерица“, произвеждана на място. Богатството се допълва от риба, традиционни ястия от Разлога, домашна паста и пица, хляб с квас изпечен на пещ. Хотелът има собствено сладкарско производство, а деца и възрастни могат да бъдат наистина щастливи от възможността да пробват домашен сладолед, приготвен от чисти продукти, шоколад, плодове и прясна сметана.

Бъдете активни!

Уелнес и гурме за пълен рестарт

Петнайсет минути на ден физически упражнения са важни за тялото. Това може да бъде сутрешна гимнастика, тенис на корт, каране на колело, разходки по горски пътеки. Катарино е чудена изходна точка за планински маршрути. Бетеловото, Банско и Добринище са вратите към Пирин, към гъсти гори, предизвикателни върхове и бистри езера. Есента е особено подходяща без тълпи от туристи за маршрутите до хижите Яворов и Безбог, до Вихрен, Бъндеришките езера или до Василашките езера и Тодорини очи над хижа Демяница. 

Опознайте историята и културата на дестинацията

Уелнес и гурме за пълен рестарт

 • Възрожденският град Банско и световен ски център е на 7км. от Разлог.
 • Белица е на 20км. в Рила. Забележителен е с хуманниятпроект на френската актриса Бриджит Бърдо и фондация „Четири лапи“, който спасява от насилие танцуващите мечки в България.
 • Малката църква в Добърско е най-посещавания културен паметник в дестинацията и на 18 км. от Разлог.  
 • Древният български календар в парка на Разлог. Дванайсетте мраморни плочи с животински знаци върху тях са разположени в кръг край езерото. 
 • Историческият музей в Разлог, пазещ българските традиции.
 • Дестинацията за конна езда в с. Бачево.
 • Налейте си сладка планинска вода от Пределската чешма- на най-високата точка на прохода, където е издигнат паметника на Илинденско-преображенското въстание.

Катарино СПА Хотел Ви очаква!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *