Uriah Heep празнуват 50 години с концерт в София

Легендарната британска рок група Uriah Heep празнува впечатляващите 50 години на сцена. Бандата от Лондон ще отбележи юбилея и с българските си фенове, като това ще се случи на концерт в зала “Универсиада” на 6 февруари, обявиха организаторите от BGTSC.

Макар и вече в напреднала възраст, музикантите от Uriah Heep продължават да бъдат активни. През септември бандата издаде своя 25-и албум, който кръсти Living the Dream.

Uriah Heep са основани през далечната 1969 година в английската столица Лондон. Групата може да се похвали с над 40 милиона продадени копия в цял свят и изнесени концерти в повече от 60 държави. По време на пътуванията си в САЩ са подгрявали групи като KISS, ZZ Top, Foreigner и други.

През 1987 година Uriah Heep влязоха в историята като първата западна група с концерт в бившия Съветски съюз. Тогава те свирят на Олимпийския стадион в Москва и събират повече от 180 000 фена.

През 80-те години популярността на групата намалява, но в определени региони на света те остават изключително популярни. Тук със сигурност можем да споменем и България, където все още изгревите на Джулай се посрещат с култовото парче “July Morning”. Бандата не за първи път ще свири у нас, като на концертите им винаги присъстват голям брой фенове.

Билетите за концерта на Uriah Heep в София са вече в продажба в мрежата на Eventim. До 11 ноември пропуските ще се продават на цена от 40 лева, а след това и до деня на концерта те ще бъдат 45 лева. При останали билети в деня на шоуто те ще се продават за 50 лв.

В настоящия момент Uriah Heep са в състав Мик Бокс, Фил Ланзон, Бърни Шоу, Ръсел Гилбрук и Дейви Римър. Критиците определят Uriah Heep като свирещи в жанровете прогресив рок и хеви метъл, но се забелязва влияние и от жанрове като ейсид рок, блус и дори фолк. Първият си албум … Very ‘Eavy… Very ‘Umble лондонската група издава през 1970 година.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *