Поискаха оставката на шефа на волейболната федерация

Най-големите волейболни клубове у нас поискаха официално оставката на президента на родната федерация инж. Данчо Лазаров. Водени от легендата на българския волейбол Владимир Николов, представители на Левски, ЦСКА, Хебър, Добруджа, Марек, Дунав, Пирин, Черно море, Славия и Марица призоваха дългогодишния шеф на българския волейбол да се оттегли от поста.

Присъстващите на пресконференцията заявиха, че настояват да бъде свикано извънредно общо събрание на българския волейбол на 16 януари.

Говорейки пред журналистите, президентът на ВК Левски Владимир Николов заяви, че с цел свалянето на Данчо Лазаров, вече е създаден специален инициативен комитет. Той смята, че в момента родната федерация не работи по възможно най-добрия начин, а това трябва да се промени възможно най-скоро. Той призова за управление, което се грижи по-добре за клубовете и която ще насочи усилия към развитието на детските школи. Той припомни, че добрите резултати на националните отбори са заложени в миналото, а не в настоящето.

Това идва съвсем скоро, след като вицепрезидентът на федерацията Любо Ганев заяви, че на 20 декември той ще бъде свален от поста на специално свикано за целта общо събрание. Ганев смята, че вече е “неудобен” на сегашното управление, което желае да го свали от позицията, която заема.

Междувременно Владо Николов отправи лична молба и към спортния министър Красен Кралев. Той го помоли да забави финансирането на федерацията до вече обявената дата 16 януари, защото преди всяко общо събрание се случва така, че “клубове с никаква дейност получават държавни пари”.

Николов заяви, че според негова информация има случаи на заплахи, отправени от страна на федерацията към клубовете. На някои пък се предлагали определени материални облаги. Той напомни, че към федерацията има вписани клубове, които не развиват никаква дейност, но за сметка на това могат да гласуват на общите събрания. Според бившия национал, броят на тези клубове е повече от 20. Николов заяви, че инициативният комитет ще търси човек, около когото да се обединят и да излъчат като кандидат за следващ президент на БФВ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *