“Спаси София” алармира: Ремонтът на “Западен парк” е спрян

Продължаващият от доста време ремонт на “Западен парк” в София е преустановен. За това сигнализира организацията “Спаси София”.

Активистите, които вече имат и собствен кандидат за кмет на столицата, съобщиха че по строителната площадка в парка не се забелязват никакви работници. Липсва и обичайната техника, която би трябвало да присъства там по време на ремонтни дейности. По план проектът трябваше да бъде завършен до края на миналата година, но както се вижда, това далеч не се е случило.

От “Спаси София” посочват, че “Западен парк” е важен обект, тъй като е единственият наличен парк за няколко столични квартала. Въпреки това, вече повече от година паркът е практически неизползваем заради необезопасени изкопи и разорани алеи.

От “Спаси София” задават въпрос на кмета Йорданка Фандъкова, как тя би могла да поиска нов мандат за кмет на столицата, при положение че дори не дава адекватни обяснения на постоянните проблеми при ключови обекти.

Организацията припомня, че практически в столицата няма голям обект, който да не е станал жертва на сериозно забавяне и проблеми. От “Спаси София” казват, че явно в управлението на града има системен проблем, а ръководството на града няма нужната компетенция, за да изпълни ангажиментите си в срок.

Това е пети сигнал относно ремонта на “Западен парк”, изтъкват от гражданското движение. Те също така сигнализират, че вече са премахнати и информационните табели, посочващи че това е проект, финансиран от ЕС. В момента общинското дружество “Софияпроект” се грижи с проектирането на обекта.

“Спаси София” изтъкват, че е масова практика да се плащат пари на частни проектантски фирми за проекти, изпълнени с дефекти, които след това трябва да се коригират от общинските предприятия. “Спаси София” посочват, че това е една от многото порочни практики в Столична община, които следва да бъдат прекратени.

Борис Бонев е кандидатът за кмет на “Спаси София”. На този етап социолозите му предричат добро представяне по време на изборите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *