Кандидатът на “Спаси София”: Нека се фокусираме върху трамваите

Кметските избори в столицата наближават, а Борис Бонев е кандидатът, излъчен от гражданската организация “Спаси София”. Той даде интервю за “Дневник”, в което посочи някои от приоритетите в своята програма, наречена “План за София”.

Говорейки за транспорта в столицата, Борис Бонев сподели, че според него е редно градът да се фокусира върху изграждането на нови и бързи трамвайни трасета. Той определи строителството на метрото като скъпо и заяви, че нямаме нужда от метролинии във всички квартали, тъй като градът не е чак толкова голям.

Попитан относно проблема със застрояването, Бонев сподели, че е готов с концепция за изграждането на изцяло нов квартал на София, който ще се намира над кв. “Враждебна”. Там има общински земи, които биха могли да послужат като размяна на имоти от презастроените квартали, посочва той. Бонев смята, че градът трябва да стори всичко по силите си, за да се спасят малкото останали междублокови пространства в кварталите. Кандидатът на “Спаси София” е на мнение, че инвестиционният интерес може да се премести изцяло към северната част на града.

От години насам се обсъжда темата с паметника на Съветската армия и какво следва да се направи с него. Борис Бонев заяви, че не смята да премахва монумента, но би махнал надписа от него. “Исторически не е вярно, че Съветската армия ни е освободила”, заяви той.

В последно време често се говори за Централната баня в столицата и какво трябва да бъде нейното бъдеще. Кандидатът на “Спаси София” твърдо отстоява мнението, че тя трябва да остане това, което е – баня. “Музеят на София може да остане в централната част на банята, но неговото място, според мен е в Царските конюшни, след като се реставрират”, посочи той.

Бонев коментира и по-лесното стигане на софиянци до Витоша. Той заяви, че би пуснал няколко нови автобусни линии до ключови места в планината. В плановете му влиза и възстановяване на Княжевския лифт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *