Опасните дървета в Борисовата градина изчезват

До края на този месец ще бъдат премахнати опасните сухи дървета в Борисовата градина. Това стана ясно от изказването на шефа на дирекция “Зелена система” – Димитър Данчев пред БНТ. Той обясни също, че от миналата година е стартирала инвентаризация на дървесната растителност и са маркирани опасните зони. В син цвят са дърветата със сухи клони, а със зелено и оранжево всички дървета, които предстои да бъдат премахнати.

Много дървета в Борисовата градина могат да застрашат здравето на гражданите, така че трябва да се действа бързо по въпроса. За щастие след силните ветрове в столицата обстановката е нормална и няма ранени от паднали дървета в този столичен участък. Въпреки всичко се очаква компетентна комисия да даде зелена светлина за махането на сухите и застрашаващи здравето дървета в София и не само.

За тази година се постъпили множество сигнали от хора, които са забелязали опасни дървета в различни точки на столицата. В момента се работи и на други обекти, сред които алея Яворов, “Драган Цанков” и Цариградско шосе и ул. “Незабравка”. След като инвентаризацията и маркировката вече са налични, остава органите да си свършат работата и да обезопасят въпросните зони, за да не се получат непредвидени инциденти.

Процедурата по отстраняване на опасната дървесна растителност е задвижена и гражданите могат да бъдат спокойни. Естествено, нашите екипи следят работата на Столична община и ще ви уведомят за всичко, което се случва в Борисовата градина и другите маркирани обекти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *