Йорданка Фандъкова обеща край на големите ремонти в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова обеща в ефира на БНТ, че големите ремонти в столицата ще приключат до началото на учебната година. Или иначе казано – около 15 септември. Тя взе участие в сутрешния блок на националната телевизия и говори за дейността на общината към настоящия момент.

Тя добави, че продължава работата на ул. “Сребърна”, където в момента тече процес на изграждане на нов канализационен колектор. Кметът обясни, че подмяната на асфалта на бул. “България” вече е в заключителна фаза. Очаква се там работата да приключи до края на месеца.

Междувременно Фандъкова обеща, че до десет дни следва да продължи работата по ремонта на “Западен парк”. В момента работата там е “замразена”, тъй като има необходимост проектът да се коригира.

Според кмета на София, дейностите по изграждането на третия лъч на метрото се движат в срок. Очаква се строителните работи да бъдат завършени до края на месец октомври. До средата на 2020 година би трябвало да се завърши и изграждането на следващата отсечка – от “Овча купел” до “Горна Баня”. Когато това се случи, очаква се повече от половин милион души да използват метролинията всекидневно.

По този въпрос Йорданка Фандъкова отсече: “Това е мой личен приоритет. Не допуснах да се спре, защото спирането и пускането на метрото не е детска играчка. Много е важно строителството да продължи. Имаме планове и проекти за следващите отсечки”.

Кметът добави, че наесен се очаква пристигането на 13 нови травмая и 15 електрически автобуса. В момента вече са поръчани още 82 автобуса, 25 трамвая и 30 тролея.

Фандъкова отново говори за предстоящите местни избори и заяви, че в началото на месец септември ще обяви официално, дали отново ще се кандидатира за кмет. Тя също така заяви, че следва да се очакват промени в софийския екип на ГЕРБ. “За да променяме града си, трябва да променяме себе си, екипа си и начина си на работа”, заяви тя.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *