Бившият министър Делян Добрев вече не е депутат

Бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев вече не е депутат. Парламентът прие оставката на Добрев, за когото това бе втори опит да напусне. За разлика от първия път, този път желанието му бе изпълнено, като той вече няма да изпълнява функциите на народен представител.

106 депутати гласуваха оставката на Делян Добрев, като 96 от тях гласуваха със “за”. Пламенна реч в защита на Добрев изнесе депутатът от ГЕРБ Георги Марков, но това не промени мнението на народните представители.

Делян Добрев реши да напусне парламента, след като в медиите отново излязоха информации за съмнителни действия от страна на негови близки и съмнения в злоупотреба с влияние. Бившият вече депутат заяви, че е невинен, но не иска съмненията да влияят на неговата репутация и тази на партията му.

Неговият съпартиец Георги Марков го защити пламенно от трибуната на Народното събрание. Бившият конституционен съдия заяви, че ще гласува против оставката на Делян Добрев. Той попита, какво лошо има в това хората да имат повече от един апартамент. “Да се върнем в комунизма. В колибите ли да живеят народните представители?”, попита Марков.

Пред бТВ Делян Добрев сподели, че се чувства огорчен, защото е разбрал, че “политиката е мръсна работа”. Той определи атаките към него като поредната фалшива новина. Добрев добави, че не желае вече името му да бъде петнено. Той е огорчен, че никой не обръщал внимание на свършеното от него през последните десет години. “Има много неща, с които се гордея”, заяви той.

Припомняме, че това е втора оставка на Делян Добрев в неговата кариера на народен представител. През октомври 2017 година той също пожела да напусне Парламента, когато възникна скандал за негови роднински назначения в общината в Хасково.

Общо три оставки имаше в ГЕРБ вчера. Първо оставката си подаде зам.-областният управител на област София Томи Николов. След това оставка като член на ГЕРБ подаде Панайот Рейзи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *