Фандъкова подготвя първата детска поликлиника в София

Кампанията за местни избори е в разгара си и напълно очаквано, погледите са вперени главно в надпреварата за кметското място в София. Настоящият кмет на столицата Йорданка Фандъкова се кандидатира за следващ мандат, готвейки се да премери сили с бившия омбудсман Мая Манолова, арх. Борислав Игнатов и Борис Бонев.

И както обикновено се случва преди избори, обещанията вече текат с пълна сила. Дали обаче те ще бъдат изпълнени, само времето ще покаже.

По време на посещение в столичния УАГБ “Майчин дом” Фандъкова обяви, че вече е стартирала подготовка за първия детски медицински център в София. Той ще бъде разположен в сградата на бившия Център по наркомании в район “Възраждане”. Кметицата съобщи, че става въпрос за общинска сграда и след разговор с министъра на здравеопазването, Столична община вече се намира във владение. Фандъкова допълни, че очаква екип от специалисти да работи по концепцията на детската поликлиника.

В рамките на посещението си, настоящият столичен кмет представи още един кандидат за общински съветник от листата на ГЕРБ – това е проф. д-р Асен Николов, който е началник на Родилната клиника на “Майчин дом”.

Припомняме ви, че преди броени дни, по време на проверки в болници и детски градини, Фандъкова представи още двама кандидати: проф. д-р Иво Петров – кардиолог в “Аджъбадем Сити Клиник” и арх. Ивайло Петков.

По време на посещението ѝ в най-голямата родилна болница в столицата, пред кметицата бе демонстрирана нова медицинска апаратура. Става въпрос за дистанционен мониторинг на сърдечните тонове на бебето, който се прилага при жени в напреднала или по-трудна бременност. Чрез него бъдещата родилка сама ще може да записва сърдечните тонове на бебето в дома си, благодарение на предоставеното ѝ устройство, а след това ще има възможност да ги изпрати онлайн в “Майчин дом”. Това определено е технология, която сериозно ще улесни бременните жени, тъй като ще им спести време и усилия за посещения при гинеколог с цел запис на тонове.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *