Отложиха делото срещу Десислава Иванчева

Делото срещу бившия кмет на район “Младост” Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова бе отложено от страна на Специализирания наказателен съд. Припомняме, че сред хората, на които се търси съдебна отговорност, попада и Петко Дюлгеров, считан за посредник при предаване на предполагаемия подкуп в случая.

Причина за отлагане на старта на делото е фактът, че всички материали, по които трябва да се произнесе мярката за неотклонение, все още се намират в Апелативния съд. Срещу Иванчева, Петрова и Дюлгеров тръгва дело за взимане на подкуп в размер на 70 000 евро.

Една от подсъдимите Биляна Петрова смята, че съществува разминаване по отношение на специалните разузнавателни средства към случая. „В случая ставаше дума за един клас, който последва своя учителка в друго училище. Изречението беше, че не искам децата да ходят в центъра. А в СРС-то е записано, че не искам десет процента”, посочи какво има предвид тя.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова бяха арестувани зрелищно в центъра на София през миналата година. Те прекараха месеци наред в ареста, преди в крайна сметка да бъдат пуснати да се приберат у дома. Прокуратурата обаче отново поиска арест на двете.

Десислава Иванчева призна, че все още се притеснява, че може да бъде върната в ареста. Тя сподели надежда, че съдът “се е вразумил”. Тя смята, че единствено ако се намират под домашен арест, тя и Петрова биха могли адекватно да подготвят своята защита за делото.

Бившият кмет на “Младост” е напълно убедена, че съпругата на Александър Ваклин е излъгала в съдебната зала. Иванчева смята, че може да докаже това. Тя спомена за преписка и неверен срок, които са били посочени. Десислава Иванчева продължава да вярва, че в нейна полза и в полза на Биляна Петрова има куп доказателства, а българският съд ще демонстрира обективност. Тя подчерта, че двете с Петрова ще използват времето у дома, където се лекуват, за да избистрят своята защита.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *