Кои са най-честите ситуации, при които се търси пътна помощ

Няма автомобил, който да не е имал някаква повреда и това е така, защото в България се шофират повече стари автомобили отколкото нови. Това в никакъв случай не означава, че новите автомобили не се развалят и няма да имате никакви проблеми, ако си купите чисто нова кола.

Повреда може да се случи по всяко едно време докато шофирате и именно затова за компаниите за пътна помощ, които винаги са готови да помогнат на шофьорите в нужда. Тази статия ще бъде за петте най-чести ситуации, при които се търси пътна помощ от страна на шофьорите.

Повреда на пътя

Повредите на пътя са може би най-често срещани в практиката на всяка една пътна помощ. Ние имаме лошият навик да не проверяваме състоянието на колата си преди да тръгнем на път и това ни изиграва лоша шега. Бъдете една идея по-сигурни в колата си, като направите бърз преглед на маслото, охлаждащата течност, спирачките и т.н. В противен случай рискувате повече да се случи нещо неочаквано и то да доведе до лоши последствия.

Поправката на повредена кола на пътя е възможна, след като се обадите на пътна помощ, информирате къде точно се намирате и какво се е случило с автомобила. Такива повреди могат да бъдат спукани гуми, теч на масло, прегряване на автомобила, проблеми със стартера и още много. Поправката ще бъде направена възможно най-бързо, за да може да продължите пътя си.

Доставка на гориво

Ако си мислите, че няма как да забравите да заредите или пък грешно да прецените наличното гориво, то ние ви уверяваме, че има как. Много често се случват непредвидени ситуации по пътя, които удължават маршрута, а бензиностанции няма. В случай, че горивото ви свърши и няма на кого да се обадите за помощ, то екип на пътна помощ може да дойде до вас и докара нужното гориво за колата ви.

Подаване на ток

Подаването на ток също е много често търсена услуга. Всичко става много бързо и лесно в рамките на 10-15 минути. В по-студените нощи акумулаторът губи своя заряд и сутринно време паленето е трудно или дори невъзможно. След подаването на ток е хубаво колата ви да поработи малко, за да може заряда на акумулатора да се повиши. След като свършите работа с колата си е добре да сложите акумулатора на зарядно, за да бъде сигурно паленето на другия ден.

Репатриране

Репатрирането е услуга, която се търси при много различни ситуации. Такива ситуации са при невъзможност колата да бъде поправена на място, катастрофа, при регистрация на автомобил в КАТ и др. Всичко става с помощта на репатрак, който е пригоден да изтегля и товари автомобилите на платформа. Вие може да бъдете репатрирани до сервиз на компанията, до избран от вас сервиз или пък до място, което вие пожелаете.

Компютърна автодиагностика

Може би се чудите защо пък точно пътна помощ трябва да направи компютърна автодиагностика. Ами защото този тип компании разполагат с професионална техника и добри специалисти, което е гаранция за добре свършена работа. Диагностиката се прави в рамките на 30-45 минути, след което вие ще разберете къде точно е проблема на колата ви.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *