Майкъл Болтън се завръща за нов концерт пред българска публика

Известният американски поп изпълнител Майкъл Болтън се завръща за нов концерт в България. 66-годишният певец ще представи най-популярните си песни в Зала 1 на НДК на 18 юли тази година. Така американецът се завръща у нас точно 10 години след предишния си концерт у нас. Билетите за концерта на Майкъл Болтън се пускат в продажба утре (15 март).

Постиженията на Майкъл Болтън в световната музика са впечатляващи. Той е продал повече от 75 милиона копия от своите албуми. Носител е на две награди “Грами” и шест приза от Американските музикални награди. Осем от неговите албуми са попадали в Топ 10 на света.

През 2017 година Майкъл Болтън издаде своя 23-и студиен албум, който кръсти Songs of Cinema. Дори и вече на сериозна възраст, американският изпълнител продължава да бъде активен, обикаляйки света за срещи с най-лоялните си фенове. А такива несъмнено има много и в България.

Председателят на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков увери, че Дворецът ще ни предложи богата културна програма до края на годината.

На 18 октомври у нас ще гастролира италианският соул певец Марио Бионди, който се очаква да изпълни Зала 1. Той пристига у нас със съдействието на фондация “Аполония”, потвърди Велков.

На 30 октомври в Зала 1 на НДК ще се проведе и друго специално събитие. Големият Кирил Маричков ще отпразнува своя 75-и юбилей пред най-верните си фенове. Той ще проведе съвместен концерт с “Фондацията”. На сцена ще видим имена като Щурците, ФСБ, Дони, Б.Т.Р. и ТЕ.

Междувременно Борислав Велков разкри интересни планове за нДК, а именно – създаването на открито пространство за култура в близост до Двореца. Разбира се, става дума за активности, които ще се провеждат по време на топлите месеци от годината.

“Пространството ще е малко по-различно от амфитеатър, защото функционалността на културните събития варира и форматът на тяхното провеждане изисква различна систематизация. Целта е зелената част зад двореца да се обособи”, обясни Борислав Велков.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *